2013. február 11., hétfő

Oldalas árpagyönggyel római tálban

A római tálat 1 éjszakára beáztatjuk, hogy a pórusai beszívják a nedvességet és majd átadják a benne lévő ételnek.
Beletesszük az árpagyöngyöt, hagymát, fokhagymát, répát, egyéb zöldségeket ki mit szeret. Esetleg almát is dobhatunk bele. Sózzuk borsozzuk, mehet bele pici csipős is attól függően ki hogy szereti.
Az oldalast szójaszósz és ketchup keverékébe forgatjuk, lehet pácolni 1- 2 órát vagy 1 éjszakát.
A zöldséges árpagyöngy tetejére fektetjük az oldalasokat és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje vegetás lé is mehet bele, de akkor kevesebb só kell.
2 3 órán át sütjük amíg a húsi megpirul és az árpagyöngy beszívja a nedvességet.
Nagyon finom, még a gyerekeimnek is ízlett, pedig ők elég kritikusak az újdonságokkal szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti